Vertaler Hongaars Nederlands online


  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(50 stemmen, beoordeling: 4.3/5)Voer de tekst die je wilt vertalen van Hongaars naar Nederlands in het bovenste bewerkingsveld in. Klik daarna op de groene knop "Vertalen" en je ziet het resultaat van de vertaling in het bewerkingsveld eronder.

 0 /5000


Een alternatieve vertaling Hongaars Nederlands

Extra vertaalservice voor woorden, zinnen en kleine teksten. Deze vertaler Hongaars Nederlands heeft een maximale tekenlimiet van 1.000 per vertaling.


 0 /1000


Hongaars is de taal van de Hongaren, de officiële taal van Hongarije, de regionale minderheidstaal van de Servische provincie Vojvodina. Het vormt de Ugrische groep in de Finoegrische taalfamilie. Hongaars heeft 14 klinkerfonemen en 25 medeklinkerfonemen. De Hongaarse taal heeft een eigenaardig bezittelijk systeem. Het moderne Hongaars gebruikt het Latijnse alfabet. Er zijn 40 letters in het Hongaarse alfabet (14 klinkers, 26 medeklinkers). Het uitgebreide Hongaarse alfabet bevat 4 extra letters (onderaan), die alleen worden gebruikt voor woorden van buitenlandse oorsprong. Hongaars is een synthetische taal. Het agglutinatieve karakter maakt het mogelijk om achtervoegsels op te stapelen; er is geen grammaticaal geslacht. Er zijn bepaalde en onbepaalde lidwoorden. De taal heeft een rijk systeem van naamvallen. Zelfstandige naamwoorden hebben 18 naamvallen, die regelmatig worden gevormd met behulp van achtervoegsels. Hongaarse bijvoeglijke naamwoorden veranderen niet van naamval. Ongeveer 13 miljoen mensen hebben het Hongaars als moedertaal, waarvan er 10 miljoen in Hongarije wonen.