Vertaling van Hongaars naar Nederlands


  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(50 stemmen, beoordeling: 4.3/5)Een gratis vertaler voor Hongaars-Nederlands om losse woorden, zinnen en korte teksten te vertalen. Voer de Hongaars tekst in het bovenste venster in om te vertalen van Hongaars naar Nederlands. Klik op 'Vertalen' om de vertaling van Hongaars naar Nederlands te krijgen. Deze vertaaltool is beperkt tot 5.000 tekens per vertaling.

 0 /5000


Een alternatieve online vertalen Hongaars Nederlands

Voer de tekst in het venster in om te beginnen vertalen van het Hongaars naar het Nederlands. Klik vervolgens op de groene knop "Vertalen" om de ingevoerde tekst te vertalen. Deze vertaaltool Voor Hongaars-Nederlands vertaalt maximaal 1.000 tekens per vertaling.


 0 /1000


Hongaars is de taal van de Hongaren, de officiële taal van Hongarije, de regionale minderheidstaal van de Servische provincie Vojvodina. Het vormt de Ugrische groep in de Finoegrische taalfamilie. Hongaars heeft 14 klinkerfonemen en 25 medeklinkerfonemen. De Hongaarse taal heeft een eigenaardig bezittelijk systeem. Het moderne Hongaars gebruikt het Latijnse alfabet. Er zijn 40 letters in het Hongaarse alfabet (14 klinkers, 26 medeklinkers). Het uitgebreide Hongaarse alfabet bevat 4 extra letters (onderaan), die alleen worden gebruikt voor woorden van buitenlandse oorsprong. Hongaars is een synthetische taal. Het agglutinatieve karakter maakt het mogelijk om achtervoegsels op te stapelen; er is geen grammaticaal geslacht. Er zijn bepaalde en onbepaalde lidwoorden. De taal heeft een rijk systeem van naamvallen. Zelfstandige naamwoorden hebben 18 naamvallen, die regelmatig worden gevormd met behulp van achtervoegsels. Hongaarse bijvoeglijke naamwoorden veranderen niet van naamval. Ongeveer 13 miljoen mensen hebben het Hongaars als moedertaal, waarvan er 10 miljoen in Hongarije wonen.