Vertaler Nederlands Roemeens online


  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(127 stemmen, beoordeling: 4.3/5)Voer de tekst die je wilt vertalen Nederlands Roemeens in het bovenste veld in. Klik vervolgens op de knop "Vertalen" en de vertaalde tekst verschijnt in het onderstaande venster.

 0 /5000


Een alternatieve vertaling Nederlands Roemeens

Extra vertaalservice voor het vertalen van woorden, zinnen en kleine teksten. Deze vertaler Nederlands Roemeens heeft een maximumlimiet van 1.000 tekens per vertaling.


 0 /1000


Roemeens is de officiële en belangrijkste taal van Roemenië en Moldavië. Roemeens behoort tot de Oost-Romaanse subtak van de Romaanse talen, die zich ontwikkelde uit verschillende dialecten van het vulgair Latijn die zich tussen de 5e en 8e eeuw afscheidden van de West-Romaanse talen. Het Roemeens is de meest bijzondere taal in de groep van Romaanse talen en vertoont de kenmerken van gemengde (contact)talen die gevormd zijn op de kruising van verschillende taalgebieden van de gemeenschappelijke Balkan taalunie. Het Roemeens heeft vijf naamvallen geërfd van het Latijn, waardoor het zich onderscheidt van andere Westerse Romaanse talen, waar geen naamvallen meer zijn. In de Republiek Moldavië wordt vaak een alternatieve naam voor de Roemeense taal gebruikt: "Moldavische taal". Op wetgevend niveau en in de grondwet van Moldavië wordt de naam van de taal gespeld als Roemeens. Roemeens wordt voornamelijk gesproken in Centraal-, Zuidoost- en Oost-Europa. Roemeenstaligen vormen 0,5% van de wereldbevolking en 4% van de Romaanstalige wereldbevolking. In totaal spreken 28-29 miljoen mensen Roemeens, waarvan ongeveer 24 miljoen moedertaalsprekers zijn.