Vertaling van Italiaans naar Nederlands


  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(64 stemmen, beoordeling: 4.5/5)Een gratis vertaler voor Italiaans-Nederlands om losse woorden, zinnen en korte teksten te vertalen. Voer de Italiaans tekst in het bovenste venster in om te vertalen van Italiaans naar Nederlands. Klik op 'Vertalen' om de vertaling van Italiaans naar Nederlands te krijgen. Deze vertaaltool is beperkt tot 5.000 tekens per vertaling.

 0 /5000


Een alternatieve online vertalen Italiaans Nederlands

Voer de tekst in het venster in om te beginnen vertalen van het Italiaans naar het Nederlands. Klik vervolgens op de groene knop "Vertalen" om de ingevoerde tekst te vertalen. Deze vertaaltool Voor Italiaans-Nederlands vertaalt maximaal 1.000 tekens per vertaling.


 0 /1000


Italiaans is de officiële taal van Italië, Vaticaanstad, Slovenië, San Marino en Zwitserland (samen met Duits, Frans en Zwitsers Retro-Romaansh). Het Italiaans behoort tot de Indo-Europese taalfamilie van de Romaanse groep, de Italo-Romaanse subgroep van talen. Als taal van de Renaissancecultuur heeft het Italiaans een grote invloed gehad op veel talen in West-Europa. Honderden Italiaanse woorden zijn onderdeel geworden van vele talen. Het Italiaans kent vele dialecten die sterk van elkaar verschillen. De basis voor de officiële Italiaanse taal was het Toscaanse dialect. Het Italiaans wordt veel gebruikt in muziekterminologie en opera: veel Italiaanse woorden die met muziek te maken hebben zijn internationale termen geworden die in verschillende talen van de wereld zijn ingevoerd. Het Italiaanse alfabet bestaat uit 21 letters: vijf klinkers (A, E, I, O, U) en 16 medeklinkers. Er zijn geen naamvallen in het Italiaans, alleen voorzetsels. Het zelfstandig naamwoord heeft slechts 2 geslachten: mannelijk en vrouwelijk. Het werkwoord in het Italiaans heeft 8 tijden, 3 vervoegingen en 4 stemmingen. Het totale aantal sprekers van het Italiaans is ongeveer 85 miljoen, waarvan 62 miljoen het Italiaans als hun moedertaal beschouwen.