Vertaling van Pools naar Nederlands


  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(206 stemmen, beoordeling: 4.3/5)Een gratis vertaler voor Pools-Nederlands om losse woorden, zinnen en korte teksten te vertalen. Voer de Pools tekst in het bovenste venster in om te vertalen van Pools naar Nederlands. Klik op 'Vertalen' om de vertaling van Pools naar Nederlands te krijgen. Deze vertaaltool is beperkt tot 5.000 tekens per vertaling.

 0 /5000


Een alternatieve online vertalen Pools Nederlands

Voer de tekst in het venster in om te beginnen vertalen van het Pools naar het Nederlands. Klik vervolgens op de groene knop "Vertalen" om de ingevoerde tekst te vertalen. Deze vertaaltool Voor Pools-Nederlands vertaalt maximaal 1.000 tekens per vertaling.


 0 /1000


Pools is de moedertaal van de Polen, die behoort tot de Lechitische subgroep van de West-Slavische groep van de Indo-Europese taalfamilie. Pools is een van de drie grootste talen van de Slavische groep in termen van het aantal sprekers, samen met Russisch en Oekraïens, en ook de grootste West-Slavische taal zowel in termen van het aantal sprekers als het grondgebied dat het beslaat. Er zijn tien spraakdelen in het Pools: zelfstandig naamwoord, bijvoeglijk naamwoord, telwoord, voornaamwoord, bijwoord, werkwoord, voorzetsel, voegwoord, partikel, tussenwerpsel. Er zijn geen lidwoorden in het Pools en de voornaamwoorden worden vaak weggelaten. Zelfstandige naamwoorden behoren tot een van de drie geslachten: mannelijk, vrouwelijk en onzijdig. Er zijn zeven naamvallen in het Pools: nominatief, genitief, datief, accusatief, creatief, lokaal en vocatief. Bijvoeglijke naamwoorden in het Pools komen overeen met zelfstandige naamwoorden in de categorieën geslacht, getal, naamval, dierlijkheid/onzijdig en mannelijk geslacht. Het Poolse werkwoord heeft categorieën van type, stemming, tijd, persoon, aantal, stem, geslacht en mannelijk geslacht. De vorm van het Poolse werkwoord kan perfect en imperfect zijn. Werkwoorden hebben ook verschillende tijden: verleden, heden en toekomst. Het Poolse alfabet is gebaseerd op het Latijnse alfabet, maar heeft extra letters die gevormd worden met behulp van diakritische tekens. Het totale aantal sprekers is ongeveer 40-42 miljoen, waarvan ongeveer 36 miljoen in Polen.