Vertaling van Oekraïens naar Nederlands


  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(24 stemmen, beoordeling: 4.2/5)Een gratis vertaler voor Oekraïens-Nederlands om losse woorden, zinnen en korte teksten te vertalen. Voer de Oekraïens tekst in het bovenste venster in om te vertalen van Oekraïens naar Nederlands. Klik op 'Vertalen' om de vertaling van Oekraïens naar Nederlands te krijgen. Deze vertaaltool is beperkt tot 5.000 tekens per vertaling.

 0 /5000


Een alternatieve online vertalen Oekraïens Nederlands

Voer de tekst in het venster in om te beginnen vertalen van het Oekraïens naar het Nederlands. Klik vervolgens op de groene knop "Vertalen" om de ingevoerde tekst te vertalen. Deze vertaaltool Voor Oekraïens-Nederlands vertaalt maximaal 1.000 tekens per vertaling.


 0 /1000


Oekraïens is de moedertaal van de Oekraïners en de officiële taal van Oekraïne. Het behoort tot de Oost-Slavische talen van de Indo-Europese taalfamilie, waartoe ook het Wit-Russisch en het Russisch behoren. Zoals alle Oost-Slavische talen is het Oekraïens ontstaan uit dialecten van het Oud-Russisch. Volgens de typologische classificatie is de Oekraïense taal een verbuigtaal. Zelfstandige naamwoorden en bijbehorende bijvoeglijke naamwoorden veranderen in zeven gevallen: nominatief, genitief, datief, accusatief, creatief, lokaal, vocatief. Bijvoeglijke naamwoorden in de Oekraïense taal worden gekenmerkt door categorieën van geslacht, aantal en geval, in overeenstemming met de gedefinieerde zelfstandige naamwoorden. De geslachtscategorie van bijvoeglijke naamwoorden is, in tegenstelling tot zelfstandige naamwoorden, verbogen. Er zijn 38 hoofdfonemen in de Oekraïense taal: 6 klinkers en 32 medeklinkers. Het Oekraïense schrift is gebaseerd op het cyrillische alfabet. Er zijn 33 letters in het alfabet. Het totale aantal Oekraïenssprekenden varieert van 36 tot 45 miljoen mensen, waarvan er 32 miljoen in Oekraïne wonen.